Gewasbescherming

Terug naar overzicht
Totaal: 7 producten
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Ben jij een trotse bezitter van een tuinkas of wellicht een wat kleinere kas? Dan is gewasbescherming niet weg te denken. Je hebt ongetwijfeld te maken met externe invloeden op je moestuin. Denk aan weersomstandigheden, ongedierte en onkruid. Deze elementen kunnen een schadelijk effect hebben op je moestuin. Dit wil je uiteraard voorkomen. Met gewasbescherming is dat dus ook mogelijk. Het zou namelijk zonde zijn als al dat harde werken aan je gewassen voor niets is geweest. Bij ons in het assortiment vind je verschillende gewasbescherming.

Graag meer informatie over de gewasbescherming in ons assortiment? Lees dan hieronder verder.

Noppenfolierol

Noppenfolie kan een goede isolatie zijn voor de tuinkas. Dit is een hele goede geld besparende optie. Met een noppenfolierol wordt de warmte binnengehouden en kan kou van buiten worden tegengehouden. Het goed isoleren van een tuinkas zorgt ervoor dat er bespaard kan worden op de besparingskosten. Bij een glazen kas raden wij aan om gebruik te maken van de 3-wandige noppenfolie. Het doek bevat talloze luchtbellen. Elke luchtbel (= nop met 30 mm doorsnede) zit gevangen tussen 3 lagen folie.

Naast een uitstekende isolatie biedt deze folie eveneens het voordeel dat de hoeveelheid licht dat de planten bereikt, haast niet verminderd wordt. Noppenfolie houdt slechts 15% licht tegen. De noppenfolie kan heel eenvoudig aangebracht en verwijderd worden met behulp van noppenfoliebevestigers snapshots / fix-clips.

Vorstvliesdoek

Een vorstvliesdoek beschermt planten tegen groei of vorstverlies. Deze kan zowel in de zomer als in de winter gebruikt worden. In de zomer helpt het voor de bescherming van jonge plantjes. In de winter geeft het vorstvliesdoek bescherming aan de vorstgevoelige planten. Vliesdoek is zeer licht en weegt dan ook niet door op de planten. Het is lucht- en waterdoorlatend en UV-bestendig. Laat 90% van het licht door en beschermt de planten tegen zonneverbranding. Als er vliesdoek op het gewas ligt kunnen sommige schadelijke insecten, zoals de koolvlieg en de wortelvlieg er niet bij komen. Ook vogels kunnen niet aan de gewassen die zich onder de vliesdoek bevinden. In het voorjaar kan het aanbrengen van vliesdoek de teelt van verschillende groenten (wortelen, bieten, bloemkolen,...) met 1 tot 3 weken vervroegen.

Temperzon

Zonlicht is goed voor planten, maar fel zonlicht niet. Bij zonnige zomers is het verstandig om planten die onder glas groeien te beschermen tegen fel zonlicht. Daarvoor is dus Temperzon. Dit behoedt planten voor verbranding en tevens houdt dit de kas aannemelijk koel. Temperzon T-74 is zowel op glas als op kunststofplaten toepasbaar en tast deze materialen niet aan. Gemakkelijk aan te brengen en (na veroudering van het materiaal) in de herfst droog af te borstelen, wat overigens alleen nodig is als je ook ‘s winters teelt.

Gewasbescherming kopen bij Koopjetuinkas

Wil jij je gewassen ook graag beschermen en gaan voor het beste resultaat? Dan vind je bij ons in het assortiment de beste gewasbescherming voor jouw moestuin of tuinkas. Met een goede en optimale verzorging worden jouw groenten en fruit een heerlijk product. Bovengenoemde producten zijn een greep uit ons assortiment, want wij hebben meer gewasbescherming producten die jouw planten helpen met groeien en overleven.

Heb je een vraag over de gewasbescherming in ons assortiment? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag persoonlijk verder.