Patiokassen

Terug naar overzicht
Totaal: 6 producten
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een patiokas is een klein kastje voor het zaaien en opwekken dicht bij huis. Heb je niet genoeg ruimte in de tuin, maar wil je toch graag een plek hebben om te tuinieren? Dan is een patiokas een perfecte oplossing. Deze kas wordt ook wel een balkonkas genoemd. Op een balkon is namelijk vaak niet veel ruimte, maar met een balkonkas is dat probleem snel opgelost. De kas is voorzien van een achterwand, waardoor deze weer gemakkelijk te verplaatsen is. Voor het regelen van de temperatuur is de patiokas voorzien van een klepraam.

Wil je informatie over een patiokas voor in jouw tuin of balkon? Lees dan hieronder verder voor meer informatie.

Wat te verbouwen in een patiokas?

Het kweken van groenten en fruit is niet heel gemakkelijk, maar wel superleuk om te doen. Je eigen groenten en fruit verbouwen in eigen tuin of balkon is toch een mooie een leerzame ervaring. Gaandeweg zal je de kneepjes van het vak leren en kun je steeds meer dingen gaan verbouwen. Een patiokas kan helpen je liefde voor buiten zijn en gezond eten te bevorderen. Ook als je niet veel ruimte hebt kun je namelijk nog steeds gaan tuinieren. Het gaat er tenslotte om dat je ontdekt hoe je lekkere dingen kunt verbouwen.

In een patiokas kun je verschillende groenten en fruit verbouwen. Denk aan sla, aardbeien, kruidenplanten, tomaat en nog meer. Voordat zaadjes gaat kopen om te gaan verbouwen in je patiokas is het belangrijk om te kijken hoe groot de plant kan worden. Voldoende ruimte om te groeien en leven is namelijk erg belangrijk. Plaats daarom ook niet teveel plantjes bij elkaar om de kans van slagen te vergroten.

De juiste verzorging

Een patiokas mag dan wel niet zo groot zijn, maar ook voor die kas geldt dat het groente en fruit de juiste verzorging krijgt. De kas zelf biedt bescherming tegen verschillende klimaten, alleen wat er in de kas zit moet ook goed verzorgd worden. Het is natuurlijk ook afhankelijk van het soort fruit of groente dat je wilt verbouwen wat geschikt is om te gebruiken als kweek accessoire. Zo zijn er verschillende gewas bescherming accessoires om zo jouw gewassen tegen verschillende ‘’gevaren’’ te beschermen. Bepaalde groenten en fruiten hebben belang bij warmte. Daarvoor zijn verschillende kweek verwarming accessoires. Een juiste verzorging zorgt voor een mooier en beter eindresultaat.

Patiokas bestellen bij Koopjetuinkas

Heb je niet zo heel veel ruimte in je tuin of balkon om een complete tuinkas te plaatsen voor het verbouwen van groenten en fruit? Dan is een patiokas een hele goede alternatieve optie. Deze kas neemt niet veel ruimte in beslag, maar jij kunt op deze manier wel lekker zelf aan de slag gaan met tuinieren. Jouw groene vingers krijgen een echte boost.

Heb je een vraag over de patiokassen in ons assortiment? Of wil je graag advies over een best passende patiokas voor jou? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag persoonlijk verder.