Broeikassen

Terug naar overzicht
Totaal: 3 producten
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een broeikas wordt vooral gebruikt om planten in te kweken. Tevens zijn broeikassen erg geschikt om er planten in te laten overwinteren. Door een goede combinatie van een juiste hoeveelheid warmte en licht in de broeikas, creëer je ideale omstandigheden voor het kweken van gewassen. Je hoeft namelijk minder rekening te houden met schadelijke invloeden, zoals tocht, kou en ongedierte.

Twijfel je er aan of een broeikas een geschikte tuinkas voor jou is tussen al die verschillende opties? Lees hieronder dan meer informatie over de broeikas en ontdek of deze kas iets is voor jou is.

Voordelen broeikas

Het grote voordeel van een broeikas is dat je warmte en licht kunt opvangen, zodat er optimale omstandigheden kunnen worden gecreëerd om planten te kweken. Een broeikas met schuine wanden biedt nog een aantal voordelen. Zo ontstaat er bijvoorbeeld een betere licht- en warmteopvang in de broeikas. Ook verminderd het de winddruk en geeft het extra breedte voor een meer nuttige oppervlakte. Dit zorgt voor een meer constante temperatuur.

Uiteraard kun je ook met een broeikas het kweekseizoen verlengen. Zo kun jij bij de eerste voorjaarszon al starten met kweken. Hierdoor vervroeg je dus het kweekseizoen. Net als bij een hobbykas, tunnelkas of 1 van de andere tuinkassen geldt dat de tuinkas ook bescherming biedt aan de planten en bloemen. Zowel qua temperatuur als de verschillende soorten weertypes.

Waar op letten bij een broeikas?

Het is belangrijk om te beseffen wanneer je broeikas koopt dat gewassen en planten anders groeien dan bij een normale kas. Dit komt doordat de kas hogere temperaturen heeft en alles daardoor sneller groeit. Ook wordt er daardoor meer voedsel voor de planten genuttigd. Bijmesten met mest is daarom ook noodzakelijk. Er zit namelijk nooit gezien voedsel in de grond.

Tevens moeten de planten of gewassen natuurlijk water hebben. Doe dit bij voorkeur ’s ochtends, zodat dit in de loop der dag kan verdampen. Planten blijven ’s nachts namelijk vochtig, waardoor water geven in de avond kan zorgen voor schimmelvorming. Let er ook op dat het water dat je de planten geeft niet te koud is.

Broeikas kopen

Wil jij graag aan de slag gaan met het kweken van gewassen of planten in een broeikas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met ons ruime assortiment van broeikassen zit er altijd een broeikas tussen die bij jou past. Ook de levensduur van de kas biedt als voordeel dat jij er lang van kunt genieten.
Heb je een vraag over de broeikassen in ons assortiment? Twijfel niet en neem gerust contact op met ons! Wij helpen je graag verder.